+383 49 442 220
herbalkos@hotmail.com

Produkti ne detaje

SHAFRAN Irani - Saffron - Crocus sativus - Ari i Kuq nga Irani - Net 1 gr

17.00 €

Shafrani në Luftën e Kancerit Shafrani, i cili është një erëz shumë e shtrenjtë dhe e çmuar, ka shumë dobi për trupin e njeriut! Përbërësit aktiv tek Shafrani janë Crocin, Safranal dhe Picrocrocin, që parandalojnë rritjen e qelizave kancerogjene dhe që japin efekte anti-kanceroze. Antidepresiv Çaji i Shafranit përdoret për të trajtuar depresionin. Pirja e çajit të Shafranit vazhdimisht dhe përtypja e fijeve të shafranit me gojë, jep ndjesi të lumturisë dhe gëzimit. Shëndeti i zemrës Shafrani përdoret në mjekësinë kineze për rregullimin e rrjedhës së gjakut dhe përmirësimin e mavijosjeve. Crocetin, përbërësi aktiv në Shafran, ul kolesterolin dhe është i mirë për dhembjet e nyjeve dhe sëmundjet si artriti. Efekt antioksidues Substanca safranale në Shafran është e njohur për vetitë e saj antioksiduese. Gjithashtu i mirë për sytë Hulumtimet kanë treguar që Shafrani mund të forcojë shikimin dhe të zvogëlojnë degjenerimin e muskujve të syrit që shfaqen për shkak të plakjes. Hulumtimet thonë se Shafrani, erëza më e shtrenjtë në botë, mund të lehtësojë simptomat para-menstruale të grave dhe të ndihmojë në trajtimin e depresionit. Prej kohësh është e njohur që Shafrani, i cili është një erëz e domosdoshme e kuzhinës Iraniane dhe mesdhetare, përdoret për të eliminuar disa sëmundje. Shafrani, i cili dihet se është i mirë për dhembjet e stomakut, sipas disa studimeve të fundit klinike thuhet se është i dobishëm në problemet e tretjes dhe madje edhe depresionit, ndihmon në trajtimin e depresionit të moderuar. Thuhet se Shafrani ndihmon në trajtimin e depresionit duke ndikuar në rritjen e nivelit të serotoninës në tru. MINIMUM 50% NDIKON NË ULJEN E SIMPTOMAVE PREMENSTRUALE Nga 50 gra të zgjedhura nga ekspertët Në mënyrë të rastësishme si dy grupe midis moshës 20 dhe 45 vjeç , grupit të parë u dha kapsula Shafrani dy herë në ditë në dy periudha, ndërsa grupit tjetër u jepej kapsula me placebo. Është vërejtur që gratë për të paktën 6 muaj para eksperimentit, në të dy grupet kishin simptoma premenstruale si ngërçe, gogësim, nervozizëm dhe lodhje. Në fund të periudhës së trajtimit, 3 nga 4 gra që morën kapsula të Shafranit kishin një minimum prej 50 përqind ulje në simptomat e tyre premenstruale, ndërsa vetëm 8 përqind e grave në grupin e placebo-s përjetuan një ulje të simptomave të tyre. REDUKTON DEPESIONIN Në artikujt e botuar në revistën mjekësore BJOG, studiuesit thanë gjithashtu se 60 përqind e grave në grupin që përdorën Shafranin kishin një përmirësim 50 përqind në simptomat e tyre të depresionit, dhe vetëm 1 grua në grupin që nuk përdori Shafran. Studiuesit vunë re që gjetjet e tyre mbështesin pretendimin se Shafrani ndikonë në ndryshimet në serotonin. Sidoqoftë, shkencëtarët iranianë theksuan se kërkimi i tyre është i pari në këtë fushë, kështu që duhet të bëhen studime më të gjera dhe afatgjata për të nxjerrë përfundime përfundimtare. DOBITË: Antioksidant, Oral. Antikancerogjen, Oral. Anti-depresant, Oral. Rigjeneron qelizat, Oral. Sëmundjet e zemrës dhe arterieve, Oral. Oreksi, Oral. Forcon trupin, Oral. Forcon kujtesën, Oral. Problemet e syrit (degjenerim makular), Dermal, shpërlarje. Ul temperaturën, Oral. Kolla, këlbaza, bronkiti, astma, Oral. Sindromi pre menstrual (PMS), Oral. KUNDËREFEKTET: Nuk duhet të përdoret mbi dozat e caktuara dhe një kohë të gjatë pa ndërprerje. Gratë shtatzëna nuk duhet ta përdorin. Personat me sëmundje nervore dhe epilepsi duhet ta përdorin nën kontrollin e mjekut.

Porosia

Për porosi na kontaktoni ne numrin e telefonit : +386 49 442 220 ose ne e-mail : herbalkos@hotmail.com

Produktet tjera

LLoje te ndryshme te produkteve

Colorlib Template

SHURUP MANI I ZI - KARADUT ŞURUB - Net 50 gr

4.50 €

Colorlib Template

NEKTAR ÇIÇIBANOZI - Carob Extract - NET 640 GR

9.00 €

Colorlib Template

TIZERO ÇAJ ÇAJ KUNDËR DIABETIT (20 filtera) NET 57 gr

4.50 €

Colorlib Template

LLAMBA NGA KRIPA E HIMALAJEVE - 6-7 kg

25.00 €

Colorlib Template

PEKMEZ ÇIÇIBANOZI - TAÇ - Pa konzervanse, sheqer shtesë, lëndë kimike apo ngjyrë artificiale.– NET 800 GR

7.00 €

Colorlib Template

ZANÇAY ÇAJ KUNDËR STRESIT DHE DEPRESIONIT (20 filtera) NET 51 gr

4.50 €

Colorlib Template

UJË ZHUMBRICE - (thymus sp.) - Net 1 Lt

6.50 €

Colorlib Template

VAJ I SPECIT TË DJEGËS - Chili Pepper oil

4.80 €

Colorlib Template

VAJ ANASONI - Anise Oil - Net 20 ml

6.50 €

Colorlib Template

VAJ ARRE - Walnut Oil - Net 50 ml

4.50 €

Colorlib Template

VAJ ARGANI - Argan oil - Net 20 ml

10.00 €

Colorlib Template

VAJ BAJAMEJE E ËMBËL - Sweet Almond oil - Net 50 ml

4.50 €