+383 49 442 220
herbalkos@hotmail.com

Produkti ne detaje

KINOA - Quinoa - Chenopodium quinoa - Net 100 gr

3.00 €

Viti 2013 u shpall "Viti Ndërkombëtar i Kinoas" nga Organizata Bujqësore e Kombeve të Bashkuara. Kinoa, e konsumuar gjërësisht në SHBA dhe vende Evropiane, sidomos në Amerikën e Jugut, në vendin tonë ende nuk dihet nga shumë vetë , ndërsa përmban të gjitha aminoacidet e nevojshme për trupin e njeriut. Kinoa në krahasim me vlerën e lartë ushqyese, përmbajtja e yndyrës në farat e saja është e ulët në dhe nuk shkakton ngritje në peshë. Për shkak se tretet lehtë, është një ushqim i përshtatshëm për të gjitha grupmoshat, nga foshnjat tek të moshuarit. Është gjithashtu një ushqim ideal për vegjetarianët që të përmbushin nevojat e tyre të proteinave. Për shkak se nuk përmban gluten, është gjithashtu i përshtatshëm për sëmundjen celiac. Kinoa ka një aromë të veçantë dhe nuk ka shije dominuese me aromë të fortë. Kinoa është e shijshme dhe e lehtë. Mund të përgatitet si ushqim njëjtë sikur Bulguri dhe Orizi. Koha e gatimit p.sh. në krahasim me Orizin është shumë më e shkurtër (10-15) minuta. Kinoa mund të përdoret në formë mielli, të shtohet në brumë të pastave dhe ëmbëlsirave. Gjithashtu Kinoa e zier mund të shtohet në sallata. Përmban 20 aminoacide të ndryshme të cilat janë të nevojshme pë trupin e njeriut 9 nga të cilat nuk i prodhon trupi njeriut.Përmban vitaminat A, C, K, E, B1, B2, B3, B6 dhe B9.Përmbanpërqindje të lartë të fibrave, proteina dhe minerale të shumta si kalcium, hekur, magnez, kalium, natrium, zink, bakër, mangan, selen dhe 0 kolesterol si dhe nuk përmban gluten.

Porosia

Për porosi na kontaktoni ne numrin e telefonit : +386 49 442 220 ose ne e-mail : herbalkos@hotmail.com

Produktet tjera

LLoje te ndryshme te produkteve

Colorlib Template

SHURUP MANI I ZI - KARADUT ŞURUB - Net 50 gr

4.50 €

Colorlib Template

NEKTAR ÇIÇIBANOZI - Carob Extract - NET 640 GR

9.00 €

Colorlib Template

TIZERO ÇAJ ÇAJ KUNDËR DIABETIT (20 filtera) NET 57 gr

4.50 €

Colorlib Template

LLAMBA NGA KRIPA E HIMALAJEVE - 6-7 kg

25.00 €

Colorlib Template

PEKMEZ ÇIÇIBANOZI - TAÇ - Pa konzervanse, sheqer shtesë, lëndë kimike apo ngjyrë artificiale.– NET 800 GR

7.00 €

Colorlib Template

ZANÇAY ÇAJ KUNDËR STRESIT DHE DEPRESIONIT (20 filtera) NET 51 gr

4.50 €

Colorlib Template

UJË ZHUMBRICE - (thymus sp.) - Net 1 Lt

6.50 €

Colorlib Template

VAJ I SPECIT TË DJEGËS - Chili Pepper oil

4.80 €

Colorlib Template

VAJ ANASONI - Anise Oil - Net 20 ml

6.50 €

Colorlib Template

VAJ ARRE - Walnut Oil - Net 50 ml

4.50 €

Colorlib Template

VAJ ARGANI - Argan oil - Net 20 ml

10.00 €

Colorlib Template

VAJ BAJAMEJE E ËMBËL - Sweet Almond oil - Net 50 ml

4.50 €